< Terug naar overzicht

Werknemers BNP Paribas Fortis leveren 3 procent loon in

De werknemers van BNP Paribas Fortis stemmen in met een vermindering van hun vast loon met 3 procent. In ruil garandeert de bank tewerkstellingszekerheid tot 2016.

BNP Paribas Fortis werkt al een tijd aan een herstructureringsplan dat 200 miljoen euro aan besparingen moet opleveren. De bank bereikte een akkoord met de twee grootste vakbonden LBC en BBTK over een aanpassing van het loonbeleid. Dat houdt een besparing op kruissnelheid van 70 miljoen euro in.

Het akkoord voorziet in een vermindering van het vaste loon van alle personeels- en directieleden met 3 procent. Een loonsvermindering is vrij revolutionair voor de bankensector. Ze kan richtinggevend zijn voor wat er in andere financiƫle instellingen staat te gebeuren.

Volgens BNP Paribas Fortis zijn er maatregelen genomen om de koopkracht van de personeelsleden op peil te houden. Zo wordt het mogelijk de dertiende maand in maandelijkse uitkeringen op te nemen, en ook een spreiding van het variabele loon wordt mogelijk gemaakt.

De parameters voor de toekenning van het variabele loon worden veranderd: dit deel van het loonzakje wordt afhankelijker van de duurzaamheid van de winst en de tevredenheid van klanten en medewerkers. Ten slotte voorziet het akkoord ook in tewerkstellingszekerheid tot 2016.

Bron: Trends

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen