< Terug naar overzicht

Werknemers betrekken bij werkrooster leidt tot meer efficiëntie

Meer dan een vijfde van de werkende Nederlanders heeft geen of nauwelijks invloed op het werkrooster. Bovendien is bijna een kwart ontevreden over de mogelijkheden om dit te beïnvloeden. Dit heeft negatieve gevolgen voor de efficiëntie van organisaties.

Dat blijkt uit een enquête van Paralax, een aanbieder van planningssoftware. Bijna de helft van de Nederlanders in loondienst wordt niet betrokken bij de planning van werkzaamheden of het vaststellen van dienstroosters. Een kwart van de ondervraagde werknemers is ontevreden over de mogelijkheden om dit te beïnvloeden.

Ook is ruim 65 procent van de werknemers ervan overtuigd dat de bedrijfsvoering verbetert wanneer werkgevers vaker tegemoetkomen aan hun wensen.

Ruim zes op de tien medewerkers zegt dat zij meer tevreden zouden zijn als zij hierop meer invloed kunnen uitoefenen. Meer dan een vijfde benadrukt dan ook dat zij vaker betrokken willen zijn bij het vaststellen van het rooster. 19 procent wil hun wensen het liefste kenbaar maken vóór het werkrooster wordt ingevuld. Bijna een kwart wil ook over deze mogelijkheid beschikken nadat dit is gebeurd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen