< Terug naar overzicht

Werknemers bang om over te werken bij het Nieuwe Werken

Lange dagen, altijd bereikbaar moeten zijn en meer individualisme op de werkvloer, dat zijn de grootste angsten van werknemers bij het Nieuwe Werken. Toch wil een kwart van de werknemers overstappen naar deze nieuwe manier van werken.

Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse HR-advies en trainingsbureau Qidos bij ruim 1800 werknemers en 40 organisaties. 26 procent van de werknemers wil graag overstappen naar het Nieuwe Werken. Slechts vijf procent heeft slechte ervaringen met deze manier van werken.

De belangrijkste voordelen zijn volgens de respondenten: een betere combinatie werk en privé, een hogere productiviteit en een kortere reistijd door files te kunnen vermijden.

Obstakels


Toch zijn er ook wel zorgen en drempels over het Nieuwe Werken bij werknemers. Ze maken zich het meest zorgen over langer doorwerken op een dag. Verder zijn ze bang voor negatieve reacties als ze later beginnen en vormt de structuur van een thuiswerkdag een uitdaging.

Qua samenwerking maken ze zich zorgen over de aandacht voor elkaar, afstemming binnen het team en minder ondersteuning van collega’s. Het gebrek aan ICT-kennis wordt niet echt als een obstakel gezien.

Jongeren blijken meer moeite te hebben met vrijheid en vragen meer structuur. Ook hebben ze meer last van uitstelgedrag. Oudere werknemers maken zich het minst druk over de verkregen vrijheid en werken zelfstandiger. Daarentegen vinden ze een vaste werkplek wel belangrijker dan jongeren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen