< Terug naar overzicht

Werknemer ziet toekomst rooskleurig

De Belg ziet de toekomst van het bedrijf waar hij werkt rooskleurig in. Bijna 7 op de 10 Belgen denkt dat 2011 voor hun bedrijf een beter jaar zal worden dan 2010.

Ook de andere Europeanen zijn optimistisch voor de toekomst. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek van de Europese jobsite StepStone in acht Europese landen.

27 procent van de Belgen denkt dat de resultaten in 2011 ongeveer hetzelfde zullen zijn als in 2010. Slechts 5 procent is pessimistisch over de toekomst.

“Werknemers hebben blijkbaar opnieuw vertrouwen in de economie en ze zullen dan ook minder twijfelen om van job te veranderen dan een jaar geleden. De heropleving van de economie zal dus voor een groter verloop en tegelijk zullen er ook veel bedrijven nieuwe mensen aanwerven” zegt Michel Tubbax, Managing Director van StepStone België.

Al zijn er enkele interessante verschillen tussen de verschillende landen: De Noren zijn het meest optimistisch en de Belgen komen op de tweede plaats. Dat is op zijn minst verbazend in het huidige onzekere klimaat in België.

De Italianen zien de toekomst dan weer het minst rooskleurig in. Slechts 45% van hen denkt dat de situatie in 2011 zal verbeteren (tegenover een gemiddelde van 59% in Europa). In Nederland en in Denemarken zitten de meeste zwartkijkers: respectievelijk 16 en 17% verwacht een verslechtering in 2011 tegenover 2010.

Het onderzoek werd gevoerd op de sites van StepStone in België, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Italië, Nederland, Oostenrijk en Frankrijk.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen