< Terug naar overzicht

Werknemer vindt zichzelf ambitieuzer dan werkgever

Werknemers beoordelen hun eigen ambitie hoger dan hun werkgever. De meerderheid van werknemers (89 procent) geeft zichzelf een ruime voldoende voor ambitie. Driekwart grijpt alle kansen om zijn ambitie waar te maken.

Dat blijkt uit onderzoek van ISBW Opleiding & Training, waarin werknemers en werkgevers gevraagd werd naar de ambitie van werknemers en deze een rapportcijfer te geven. 51 procent van de werknemers geeft zichzelf een 8 of hoger. Slechts 2 procent van de werknemers geeft zichzelf een onvoldoende.

Werkgevers zijn iets minder positief. De meerderheid (58 procent) geeft zijn werknemers een 7 voor ambitie, 16 procent geeft met een 6 net een voldoende en 8 procent geeft zelfs een onvoldoende. Eén op de vijf werkgevers geeft een 8.

Naast een score voor ambitie, werd werknemers en werkgevers ook gevraagd naar de inzet van werknemers om die ambitie waar te maken. Driekwart (74 procent) van de werknemers geeft aan alle kansen te grijpen om zijn ambities waar te maken.

Werkgevers zien dat anders, daarvan zegt 56 procent dat werknemers alle kansen grijpen. Opmerkelijk is dat 22 procent van de werkgevers aangeeft niet van alle medewerkers op de hoogte te zijn van hun ambitie.

Bron: ISBW Opleiding & Training

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen