< Terug naar overzicht

Werknemer van het jaar 2003: Martin, Carmen en Roland vallen in de prijzen

Sinds vorig jaar bestaat er naast de prijs voor de Manager van het Jaar (Trends) en diverse awards in de HR-branche ook een prijs voor wat men ‘de beste werknemer’ kan noemen. De Bijblijver heet het kind. Laureaten dit jaar waren Martin Van Vossel (meestergast in een garage), Carmen Maiquez (buurtopbouwwerkster) en Roland Herremans (afdelingschef transport bij een grootwarenhuisketen).


De Bijblijver is een initiatief van Renaat Landuyt, minister vice-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Werkgelegenheid. De prijs wordt uitgereikt aan een werknemer die zich meer dan verdienstelijk inzet in zijn of haar job en daardoor “het verschil maakt op de werkvloer”. Landuyt noemt De Bijblijver “een waardige tegenhanger van de Manager van het Jaar”.


De Bijblijver is nieuwsgierig, leert graag bij, leent een luisterend oor aan zijn collega’s en heeft aandacht voor meer diversiteit op de werkvloer. Hij zorgt voor de best mogelijke communicatie binnen en buiten de organisatie. Hij wordt voorgedragen door zijn collega’s.
Uit ruim 130 inzendingen selecteerde een onafhankelijke jury elf laureaten en uiteindelijk drie winnaars.


Martin Van Vossel werd De Bijblijver 2003, “omdat hij de meest complete Bijblijver is op de verschillende opgesomde criteria”. Van Vossel (59) is meestergast bij garage Houttequiet in Beveren. Wij citeren uit de motivatie: “Martin is de vaderfiguur in de garage. Hij is het aanspreekpunt en de helpende hand voor elke collega. Elk nieuw personeelslid wordt door Martin op een vakkundige manier begeleid en opgeleid. Geen enkele vraag is hem te veel. Door zijn jarenlange ervaring kent hij het bedrijf op zijn duimpje. Zijn stokpaardje is teambuilding in functie van de klant. Hij stond ondermeer aan de wieg van het concept ‘het Opel-verschil’ waarbij alles draait rond teamwork. Zowel collega’s als klanten krijgen hierbij aandacht. Regelmatig organiseert Martin ook vormingsmomenten voor de verschillende medewerkers. Zo richtte hij werkgroepen op rond werksfeer, attenties en animaties. Met deze werkgroepen worden ondermeer personeelsfeesten en extra attenties voor collega’s georganiseerd.”


De prijs bestaat uit een Bijblijffeest met Radio Donna voor de collega’s. Daarnaast ontvangt de winnaar een vakantiecheque ter waarde van 1000 euro.


Een bekroning was ook weggelegd voor Carmen Maiquez (51), buurtopbouwwerkster bij Buurtopbouwwerk Meulenberg (Limburg). Na een baan in de textielsector ging ze studeren aan de sociale school van Eindhoven. Daarna richtte ze een buurtwerking op in Meulenberg. Voor de allochtonen en laaggeschoolden in de wijk organiseert ze ondermeer taallessen, jeugd- en vrouwenwerkingen. Momenteel coördineert Carmen een multicultureel team vanuit het buurthuis in Meulenberg. Naast buurtwerk maakt het team werk van een betere huisvesting en een propere woonomgeving. Carmen spoort haar team en de mensen in haar omgeving aan zich zoveel mogelijk te ontwikkelen door bijkomende opleidingen te volgen.
De derde laureaat is Roland Herremans (42), afdelingschef Transport bij Colruyt in Halle. Voor hij afdelingschef werd, doorliep Roland heel wat cursussen en opleidingen. Momenteel volgt hij een cursus interculturele communicatie. Mensen die graag willen werken zijn voor hem het belangrijkste. Zowel binnen als buiten het bedrijf ijvert Roland voor een beter en veilig wegverkeer voor alle weggebruikers. Voor elke Colruyt-chauffeur organiseerde hij een cursus ‘save drivers’. Buiten het bedrijf geeft hij regelmatig uitleg in scholen over veilig verkeer. Voor vrachtwagenchauffeurs met fysieke beperkingen zoekt hij aangepaste regelingen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen