< Terug naar overzicht

Werknemer tevreden over job en baas

Een onderzoek van de International Herald Tribune, France 24 en Harris Interactive in de vijf grootste Europese landen en de VS toont aan dat werknemers doorgaans tevreden zijn over hun job én hun baas. Nieuwsplatform 6minutes Press vat de resultaten samen.

Ten minste twee derde van de respondenten in elk land verklaart tevreden te zijn over zijn huidige job. Italië scoort met 67% het laagst, Spanje met 83% het hoogst. Het salaris en het feit dat de job best wel interessant is, leveren de belangrijkste bijdrage aan de jobsatisfactie. Voor werknemers in Spanje en de VS is het salaris het belangrijkste. Voor Britten, Fransen, Italianen en Duitsers is dit de aard van de job.

Werknemers beschouwen het aantal vakantiedagen als voldoende. In Frankrijk is zelfs driekwart van de werknemers deze mening toegedaan. In Italië daalt de tevredenheid omtrent de vrije dagen tot twee derde en in Spanje tot ongeveer de helft. De bevindingen zijn meer genuanceerd in de Verenigde Staten, waar 42% van mening is dat er voldoende vrije dagen zijn en eenzelfde percentage het tegenovergestelde vindt. Groot-Brittannië is het enige land waar meer werknemers van mening zijn dat zij te weinig vrije dagen hebben (45%) dan dat het aantal volstaat (37%).

Een andere bevinding is dat de baas zeker niet de boeman is op het werk. Net geen kwart van de Italianen is niet te spreken over hun huidige baas en dat is het hoogste percentage van de zes onderzochte landen. Twee derde van de werknemers in de VS houdt van zijn huidige baas en bijna de helft houdt ‘heel veel’ van de baas. In de andere Europese landen schommelt de liefde voor de baas tussen 56% (Groot-Brittannië) en 47% (Duitsland). De Spaanse werknemers zijn verdeeld, een derde ziet de baas wel zitten, 16% schiet niet goed op met de huidige baas en 38% is onverschillig.


(Bron: 6minutes Press)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen