< Terug naar overzicht

Werknemer met te veel stress kost 3750 euro extra per jaar

Bijna twee op de drie Belgische werknemers ervaart stress op het werk. Dit is een stijging met 18% sinds 2010. De fysieke en psychische gezondheidsklachten die hiermee gepaard gaan, veroorzaken een derde van de afwezigheidsdagen door ziekte.

Dat blijkt uit recente cijfers van HR-dienstverlener Securex op basis van een bevraging van een representatieve steekproef van 1318 respondenten. Bijna twee op de drie (64%) werknemers ervaart stress op het werk. Bij ruim een kwart (27%) leidt dit tot reële spanningsklachten zoals hoofdpijn, hartkloppingen, slapeloosheid, concentratieverlies, neerslachtigheid of snel kwaad worden. En dit heeft een negatieve impact op de prestaties.

“Werkbelasting, organisatie van het werk en communicatie blijken in grote mate verantwoordelijk voor de spanningsklachten van werknemers”, zegt Heidi Verlinden, HR-reseachexpert bij Securex.

Vooral werknemers met een contract van onbepaalde duur hebben meer spanningsklachten (28%), vergeleken met hun collega’s met een contract van bepaalde duur (19%). Ook lageropgeleiden ondervinden meer stressklachten (31%) dan hogeropgeleiden (24%). Kaderleden hebben opmerkelijk minder spanningsklachten (17%).

Een andere opmerkelijke bevinding is dat hoe langer iemand bij dezelfde organisatie werkt, hoe meer stress hij ervaart. Terwijl 18% van de werknemers die minder dan één jaar bij dezelfde organisatie werkt, spanningsklachten heeft, loopt dit percentage op tot 25% bij werknemers met één tot tien jaar anciënniteit en zelfs tot 31% bij een anciënniteit van 11 jaar en meer.

De Vlaamse provincies en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tellen gemiddeld 24% werknemers met spanningsklachten. Bij de Waalse provincies ligt het gemiddelde ruim de helft hoger (37%). In Henegouwen geeft zelfs 41% spanningsklachten aan.

Hoge kosten
Te veel stress bij werknemers bezorgt ook werkgevers kopzorgen. Spanningsklachten door overmatige stress verklaren 37% van de afwezigheidsdagen door ziekte. Ze leiden vooral tot langdurige afwezigheid.

Werknemers met weinig spanningsklachten rapporteren gemiddeld 6 afwezigheidsdagen per jaar, terwijl hun meer gespannen collega’s 20 dagen thuisblijven. Spanningsklachten houden werknemers dus ruim driemaal langer thuis. Securex schat de kosten voor werkgevers van het meer afwezig zijn van werknemers met spanningsklachten op 3750 euro per werknemer per jaar.

Een hoger stressniveau brengt nog andere kosten met zich mee. Bijna een derde (31%) van de werknemers met te veel stress wil op korte of lange termijn zijn organisatie verlaten. Van de werknemers die minder stress ervaren, is 20% zinnens om zijn organisatie te verlaten. Een beleid rond stress past dan ook in het retentiebeleid.

Bovendien hebben werknemers die veel stress ervaren minder zin om langer door te werken. Werknemers met spanningsklachten willen slechts tot 58 jaar blijven werken, terwijl degene zonder klachten drie jaar langer willen werken, tot 61 jaar.

Tijdens het HR Square-seminarie ‘Burn-out – Voorkomen en genezen’ op 27 februari 2014 licht Heidi Verlinden, HR-reseachexpert bij Securex, de resultaten van het onderzoek nader toe.
Meer informatie: http://www.hrsquare.be/nl/agenda/141/hr-square-burn-out-voorkomen-en-genezen-27022014

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen