< Terug naar overzicht

Werknemer beseft niet hoeveel hij verdient

De meerderheid van de werknemers kijkt alleen naar het bedrag dat op het einde van de maand op haar rekening staat. Ze vergeet de verborgen extra’s en denkt vaker slechter af te zijn dan in werkelijkheid het geval is. Werkgevers op hun beurt communiceren te weinig over de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Als werknemers nadenken over hoeveel ze verdienen, dan komt doorgaans alleen het bedrag bij hen op dat ze op hun loonstrookje zien. Dat besluit de Amerikaanse Charlton Consulting Group na het voeren van een onderzoek bij HR-medewerkers uit 128 bedrijven die zich dagelijks met verloning bezighouden.
Slechts 5% van de ondervraagde personeelswerkers is ervan overtuigd dat de werknemers de waarde kennen van de secundaire arbeidsvoorwaarden en dat ze deze ook appreciëren. Tweederde beweert dat de werknemers hier geen flauw benul van hebben. Het is dus hard nodig de secundaire arbeidsvoorwaarden te belichten. Want terwijl werknemers vaak de bijkomende voordelen naast hun direct afleesbaar loon vergeten, spenderen werkgevers veel geld aan ziekte-, arbeidsongeschiktheids- en pensioenverzekeringen. Wanneer personeelswerkers dit duidelijker weten over te brengen op de werknemers, dan zal dit de loyaliteit van medewerkers ten goede komen, aldus de Amerikaanse consultant.
Bedrijven wordt aangeraden meer te informeren en persoonlijk te communiceren zodat de kosten van secundaire arbeidsvoorwaarden uitgelicht worden en werknemers de waarde ervan leren te appreciëren. Van de ondervraagde HR-medewerkers erkent 97% dat dit inderdaad de te volgen strategie is. Niettemin wordt - op een paar uitzonderingen na - dergelijke communicatie niet gevoerd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen