< Terug naar overzicht

Werkloosheid stijgt (licht) in Vlaanderen

Eind februari telde Vlaanderen 237.201 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 1033 of 0,4% meer dan vorig jaar.

“Ondanks de daling van vorige maand, wijst deze stijging niet op een verslechterde Vlaamse arbeidsmarkt. De stijging is immers vooral het gevolg van de gewijzigde federale wetgeving rond het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) en de impact van de sluiting van Ford Genk”, commentarieert het kabinet van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

De recente maatregelen waardoor werkzoekenden langer beschikbaar moeten blijven, tekent zich af bij de 50-plussers (+10,7%). Het effect bevindt zich uitsluitend bij 55-plussers. De groep van 50 tot 55 jaar daalt met 3%. De leeftijdsgroep tussen 55 en 60 jaar groeit echter aan met 15,3% (+4669). Bij 60- tot 65-jarigen is dat nu zelfs 80% (+2301). De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt dan weer met 5,9%, terwijl de groep van 25 tot 50 jaar daalt met -1,8%

Alleen in de provincies Oost-Vlaanderen (+0,9%) en Limburg (+3,3%) stijgt de werkloosheid. Antwerpen (status-quo) en West-Vlaanderen (-0,1%) blijven nagenoeg stabiel, terwijl zich in Vlaams-Brabant met -1,6% een daling aftekent. De stijging in Limburg wordt toegeschreven aan de definitieve sluiting van Ford Genk.

Bron: Kabinet Vlaams minister van Werk Philippe Muyters


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen