< Terug naar overzicht

Werkloosheid in eurozone stabiliseert, maar blijft op recordhoogte

De werkloosheid in de eurozone is in augustus 2012 stabiel gebleven in vergelijking met juli, op 11,4 procent. Een jaar geleden lag de werkloosheidsgraad (10,2 procent) in de eurozone beduidend lager. De jeugdwerkloosheid blijft met 22,8 procent onrustwekkend hoog.

Ook in de voltallige Europese Unie bleef de werkloosheidsgraad stabiel in augustus, op 10,5 procent. Al is dat percentage beduidend hoger dan een jaar geleden, toen bedroeg de werkloosheidsgraad 9,7 procent. Zo blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europees bureau voor statistiek.

De Europese lidstaten met de laagste werkloosheidsgraad zijn Oostenrijk (4,5 procent), Luxemburg (5,2 procent), Nederland (5,3 procent) en Duitsland (5,5 procent).

In Spanje (25,1 procent) en Griekenland (24,4 procent) ligt de werkloosheidsgraad het hoogst.

In vergelijking met vorig jaar, steeg de werkloosheid in 20 lidstaten, daalde ze in zes lidstaten en bleef ze stabiel in het Verenigd Koninkrijk.

De werkloosheidsgraad daalde het meest in Estland, Litouwen en Letland. In Griekenland, Cyprus, Portugal en Spanje is de werkloosheidsgraad het sterkste gestegen in vergelijking met een jaar geleden.

De jeugdwerkloosheid blijft zowel in de eurozone (22,8 procent), als in de Europese Unie (22,7 procent) onrustwekkend hoog. Ook hier is er sprake van een forse stijging in vergelijking met een jaar geleden.

De lidstaten met de laagste jeugdwerkloosheid zijn Duitsland (8,1 procent), Nederland (9,4 procent) en Oostenrijk (9,7 procent). Griekenland (55,4 procent) en Spanje (52,9 procent) kennen de hoogste jeugdwerkloosheidsgraad.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen