< Terug naar overzicht

Werkloosheid in eurozone blijft hoog, in Spanje dramatisch hoog

De werkloosheid in de eurozone blijft onveranderd hoog. In april 2011 bedroeg de werkloosheid 9,9 procent, evenveel als in februari en maart.

Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. In de eurozone hebben zowat 15,5 miljoen mensen geen job in april 2011. Voor de hele Europese Unie bedraagt de werkloosheidsgraad 9,4 procent. Dat is iets minder dan de voorbije maanden, toen de werkloosheidsgraad 9,5 procent bedroeg.

Tussen de verschillende landen zijn er grote verschillen. Nederland en Oostenrijk (elk 4,2 procent) kennen de laagste werkloosheidsgraden. Spanje kent met 20,7 procent de hoogste werkloosheidsgraad.

In vergelijking met 2010, daalde de werkloosheidsgraad in 17 Europese lidstaten en steeg ze in negen lidstaten. Estland kende de grootste daling van de werkloosheid, van 18,8 naar 13,5 procent. In Griekenland steeg de werkloosheid het afgelopen jaar het meest, van 10,2 naar 14,1 procent.

De jeugdwerkloosheid blijft hoog. Bijna een vijfde van de Europese jongeren jonger dan 25 jaar is werkloos in de eurozone. Voor de hele Europese Unie bedraagt de jeugdwerkossheid 20,3 procent.

Ook hier zijn er grote verschillen tussen de lidstaten. De jeugdwerkloosheid is het laagst in Nederland (6,9 procent), Duitsland (7,9 procent) en Oostenrijk (8,7 procent). Spanje kent de grootste jeugdwerkloosheidsgraad: 44,4 procent.

Bron: Eurostat

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen