< Terug naar overzicht

Werkloosheid gestegen in september

Het aantal werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen is in september met 2,8 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Vooral de stijging van het aantal tijdelijke werklozen bevestigt de verslechtering van de economische conjunctuur de laatste maanden.

Dat blijkt uit cijfers van de RVA. Er zijn nu 431.504 werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen. Dat zijn er 11.874 of 2,8 procent meer dan tijdens dezelfde maand van vorig jaar. De stijging situeert zich meer bij de mannen (+9756) dan bij de vrouwen (+2118).

De werkloosheid steeg het meest in Vlaanderen (+ 3,8 procent). In Walloniƫ kwamen er 2,2 procent werklozen bij, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bedroeg de stijging 2,5 procent.

Het aantal werkzoekende pas afgestudeerden en jongeren onder 25 jaar blijft dalen, maar dit is vooral te wijten aan de verlenging van de inschakelingstijd met drie maanden. Het effect ervan is echter geleidelijk aan het afnemen.

Het aantal werklozen van 50 jaar en ouder is in vergelijking met september vorig jaar licht gestegen met 1,7 procent. Het aantal langdurig werklozen (2 jaar en meer) nam dan weer licht (-0,8 procent) af.

Opmerkelijk is de aanzienlijke toename van het aantal tijdelijk werklozen met 15,5 procent. Volgens de RVA bevestigt die evolutie de verslechtering van de economische conjunctuur van de laatste maanden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen