< Terug naar overzicht

Werkloosheid daalde ook in februari

In februari hebben 412.605 werkzoekenden een uitkering ontvangen. Dat is een daling van 29.916 personen (of 6,8 procent) ten opzichte van februari 2015. Daarbij moet wel rekening gehouden worden met de verstrengde voorwaarden voor de inschakelingsuitkering.

De werkloosheid daalt weer het sterkst bij de vrouwen, met 7,7 procent tegenover 6 procent bij de mannen. Ook de jongerenwerkloosheid (-25 jaar) daalt fors met 7061 personen, goed voor een afname van 14 procent. Enkel in de leeftijdscategorie 60 tot 65 jaar stijgt het aantal werklozen, met 13,3 procent of 1425 personen, zo meldt de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

De daling van het aantal werklozen zet zich door in alle drie de gewesten. De daling is het sterkst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (-8,5 procent), gevolgd door het Waals Gewest (-7,6 procent) en het Vlaams Gewest (-5,2 procent).

Volgens de voorlopige cijfers van de RVA waren er in februari 737 werklozen voor wie het recht op een inschakelingsuitkering is vervallen.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen