< Terug naar overzicht

Werkloosheid blijft wereldwijd stijgen in 2013

Het aantal werklozen zal wereldwijd blijven stijgen in 2013. De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) vreest dat er 5,1 miljoen werklozen zullen bijkomen. Dat zou het mondiale aantal werklozen op meer dan 202 miljoen brengen. Vooral bij jongeren dreigt de werkloosheid op te lopen.

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) gaf de cijfers vrij en roept zo voor de start van het Wereld Economisch Forum in Davos de politiek en bedrijfswereld op om de werkloosheid harder te bekampen. De organisatie vreest vooral de hoge werkloosheidsgraad bij jongeren.

Momenteel zijn er wereldwijd ongeveer 73,8 miljoen jongeren zonder baan. Tegen 2014 zal daar omwille van de slabakkende economie mogelijk een half miljoen jongeren bijkomen. Alarmerend is dat ook in enkele eurolanden de jongerenwerkloosheid hoge toppen scheert. Zo heeft meer dan de helft van de Spaanse en Griekse jongeren geen baan.

Voor de eurozone ligt de gemiddelde jongerenwerkloosheid op meer dan 22 procent. Zonder maatregelen wordt voor een stijging van de jongerenwerkloosheid van 12,6 procent in 2012 tot 12,9 procent in 2017 gevreesd.

De ILO roept daarom op tot een snellere implementatie van financieel-economische hervormingen. Zo moet de bankensector meer krediet verlenen voor investeringen. Vooral de middelgrote ondernemingen zijn volgens de VN-organisatie de belangrijkste jobmotor.

Bron: De Morgen/De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen