< Terug naar overzicht

Werkgroep griep voor bedrijven

De sociale partners in de Groep van Tien beslisten een werkgroep op te richten die de aanpak van de Mexicaanse griep in de Belgische bedrijven moet coördineren. Een informatiepakket voor sectoren en bedrijven zal niet lang meer op zich laten wachten.

De sociale partners in de Groep van Tien overlegden met de Belgische griepcoördinator Marc Van Ranst over de aanpak van de nakende griepepidemie. Ze namen de volgende beslissingen:

 • Er wordt een werkgroep opgericht die in samenwerking met het Commissariaat Influenza de acties naar werkgevers en werknemers zal voorbereiden. Aan het hoofd van deze werkgroep komt Piet Vanthemsche, de voorzitter van de Boerenbond. De werkgroep moet mee instaan voor preventie en ervoor zorgen dat bedrijven kunnen blijven draaien als de epidemie ergere vormen aanneemt.


 • Er wordt op korte termijn een informatiepakketvoorbereid ten behoeve van sectoren en bedrijven. Dat moet de gezondheid van het personeel en de continuïteit in de bedrijven ten goede komen.


 • De sociale partners leggen de nadruk op een realistische en geproportioneerde aanpak, waarbij de gezondheid van werknemers en werkgevers en de continuïteit van de bedrijven voorop staat.

  Tussen 5 en 30 procent werknemers ziek


  Piet Vanthemsche, die vroeger nog griepcommissaris is geweest, verwacht dat tussen 5 en 30 procent van de werknemers ziek kan worden. “Als het 5 procent is, dan is het niet erger dan een gewone seizoengriep en dan zal men daar weinig van merken”, zegt Vanthemsche. Als het echter 30 procent is, dan betekent dit dat over een periode van twee of drie maanden een deel van de werknemers en een deel van de werkgevers niet aanwezig is in het bedrijf. Elk bedrijf zal dan zelf moeten bekijken wat de kwetsbare punten zijn en hoe het daarop moet inspelen.”

  Bron: persbericht Groep van Tien, Belga.

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen