< Terug naar overzicht

Werkgevers werven liever aan dan eigen medewerkers op te leiden

Een meerderheid van de werkgevers gaat eerder extern op zoek naar kandidaten dan het tekort aan competenties in hun eigen organisatie aan te pakken. Liever een nieuwe aanwerven dan eigen personeel opleiden en ontwikkelen.

De studie ‘Skill Builders Versus Skill Buyers’ van online-opleidingsbedrijf Skillsoft vroeg 500 Britse managers naar hun voorkeur om talent te ‘kopen’ of zelf mee te ‘ontwikkelen’. Zo’n 55 procent zei veeleer geneigd te zijn iemand extern te zoeken als er een tekort aan bepaalde competenties vastgesteld wordt.

Hoewel 86 procent van de Britse organisaties zichzelf afficheert als een ‘skill builder’, heeft 31 procent niet eens een opleidingsprogramma. Als er dan al programma’s uitgewerkt worden, zijn ze meestal nog reactief in plaats van proactief gericht op de aankomende noden van de organisatie. Amper 20 procent van de bedrijven heeft een opleidings- en ontwikkelingsprogramma dat zich richt op de groeiperspectieven. Nochtans meldt een grote meerderheid van de managers dat ze het zeer moeilijk hebben om bepaalde competenties of vaardigheden te vinden.

Kortom, het gaat maar moeizaam met het doordachte opleidings- en ontwikkelingsaanbod. Daardoor worden niet alleen businessopportuniteiten gemist, het vreet ook aan de motivatie van vele medewerkers die in opleiding en ontwikkeling ook een indicatie van hun loopbaanpad vinden.

Bron: CIPD (cipd.co.uk), People Management (cipd.co.uk/pm/peoplemanagement)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen