< Terug naar overzicht

Werkgevers slagen er niet in de vruchten te plukken van flexibel werken

Hoewel werkgevers beweren voorstander te zijn van flexibel werken, blijkt dat in de praktijk niet het geval te zijn. Terwijl werknemers vragende partij zijn om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, worden ze tegengewerkt door hun leidinggevenden.

Dat blijkt uit een enquête van de Britse telecomoperator O2 bij meer dan 400 werkgevers en 2000 werknemers. In de aanloop naar de Olympische Spelen vorig jaar promootten veel Britse bedrijven flexibel werken als oplossing om de verkeerschaos te vermijden. Heel wat bedrijven startten dan ook met pilootprojecten rond het Nieuwe Werken. Een klein jaar later blijkt echter dat bedrijven er niet in slagen de vruchten van flexibel werken, zoals een verhoogde productiviteit en een betere werk-leven-balans, te plukken.

Driekwart van de ondervraagde werknemers zegt productiever te zijn als ze zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze werken. 10 procent schat de mogelijkheid om flexibel te kunnen werken zelfs hoger in dan hun vakantieregeling of salaris.

Toch voelen werknemers zich niet gesteund door hun werkgever als het aankomt op flexibel werken. Terwijl 77 procent van de ondervraagde bedrijven beweert flexibel werken actief te promoten, zegt slechts 20 procent van de werknemers dat dit het geval is.

Ook op andere vlakken is er een duidelijke kloof tussen werkgevers en werknemers. Zo slagen werkgevers er niet in duidelijk te communiceren over hun beleid rond flexibel werken. Zo zegt 55 procent van de werkgevers dat ze een duidelijk beleid hebben rond flexibel werken, terwijl slechts 30 procent van de werknemers hiermee akkoord gaat.

Werknemers zijn ook niet op de hoogte van welke technologische middelen hun werkgever ter beschikking stelt om flexibel te werken. 54 procent van de werkgevers zegt dat ze hun medewerkers de nodige middelen ter beschikking stellen, terwijl slechts een derde van de werknemers zegt dat dit het geval is.

Leidinggevenden geven bovendien niet het goede voorbeeld. Hoewel 70 procent van de managers beweert het goede voorbeeld te geven door zelf regelmatig thuis te werken, is slechts 18 procent van de werknemers het hiermee eens.

Tot slot blijkt uit de enquête dat vooral mannen gebruik maken van flexibel werken.

Bron: www.hrm.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen