< Terug naar overzicht

Werkgevers optimistisch over tewerkstelling

Bijna een derde van de Belgische kmo’s is van plan om het volgend kwartaal aan te werven. En ook volgend jaar verwacht een derde van de werkgevers zijn personeelsbestand uit te breiden. Sinds september 2011 waren werkgevers niet meer zo optimistisch.

Dat blijkt uit de driemaandelijkse tewerkstellingsprognose van HR-dienstenverlener SD Worx. Aan deze editie namen 951 bedrijven met minder dan 100 werknemers deel.

27,7% van de Belgische kmo’s is van plan het komende kwartaal aan te werven. Vorig kwartaal had slechts 22,4% aanwervingsplannen. Het is van september 2011 geleden dat werkgevers zo optimistisch waren over hun tewerkstellingsvooruitzichten.

Toch verbergt dit cijfer opmerkelijke regionale verschillen. Vooral Oost-Vlaamse bedrijven zijn optimistisch met 34,8% kmo’s met aanwervingsplannen. In Limburg (19,7%) en West-Vlaanderen (18,8%) zijn bedrijven veel meer terughoudend.

Ook op langere termijn zijn de vooruitzichten positief. 30% van de bedrijven verwacht 2015 te eindigen met meer medewerkers dan vandaag.

Over de verwachtingen rond ‘meer werk’ zijn kmo’s voorzichtiger. Een kwart (25,4%) verwacht het komend kwartaal een toename van de hoeveelheid werk. Dat is bijna evenveel als in het vorige kwartaal (24%).

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen