< Terug naar overzicht

Werkgevers niet tuk op consumptiecheque

Sinds 17 juli is het mogelijk om werknemers te belonen en tegelijk de horeca en de cultuur- en sportsector te steunen. Toch zijn maar weinig werkgevers overtuigd van het nut: 11 procent zei al ja, 64 procent neen.

Het KB over de consumptiecheque is goedgekeurd. Sinds 17 juli is het mogelijk werknemers te belonen en tegelijk de horeca en de cultuur- en sportsector te steunen. HR-dienstverlener Acerta polste tussen 29 juni en 15 juli bij ruim 1000 werkgevers uit de private sector en de social profit of ze van plan waren hun werknemers de cheque te geven. Liefst 64 procent zegde neen en 11 procent ja. De resterende 25 procent heeft nog tot het einde van het jaar om te beslissen.

Een derde van de ‘neen’-zeggers verwezen naar budgettaire krapte, een ander derde wees naar reeds toegekende andere types van cheques.

De consumptiecheque dient een dubbel doel. Het biedt werkgevers een kans om (bepaalde) werknemers te belonen voor hoe ze hun werkgever hebben geholpen in coronatijden. Daarnaast geeft de cheque de horeca en de cultuur- en sportsector, twee zwaar getroffen sectoren, een duwtje in de rug. “De overheid heeft de consumptiecheque ook voor de werkgever die hem toekent zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt. Zo moet hij de cheque niet collectief toekennen, maar kan hij zelf de doelgroep aflijnen op voorwaarde dat deze objectief bepaald is. Voorts kan hij zelf het bedrag kiezen tot een maximum van 300 euro. De werkgever moet ook niet meteen beslissen om de cheque al dan niet uit te delen: de optie loopt nog tot het einde van het jaar, tot de werkgever dus een beter zicht heeft op zijn financiële situatie. Ten slotte is wat de werkgever bruto uitgeeft, meteen wat de mensen netto krijgen. Een win-winsituatie dus”, zegt Ellen Van Grunderbeek, Senior Legal Consultant Acerta.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen