< Terug naar overzicht

Werkgevers moeten helpen maatschappelijke problemen op te lossen

Bijna twee derde van de Europese werknemers verwachten dat werkgevers de toenemende winstgevendheid door automatisering herinvesteren in de medewerkers en de samenleving.

Steeds meer werknemers verwachten van hun werkgever een positieve bijdrage aan de oplossing van maatschappelijke problemen, zo blijkt uit een nieuw 'Future of Work'-rapport rapport van Ricoh Europe. Het rapport onderzoekt hoe technologie, in combinatie met samenwerking en duurzaamheid, bepalend zal zijn voor onze jobs.

Werknemers vinden het de taak van werkgevers om de kracht van technologie te gebruiken voor positieve veranderingen op het werk en daarbuiten. In een rondvraag bij 3000 Europese werknemers zegt driekwart (74 procent) dat werkgevers een beter evenwicht tussen werk en privé moeten bieden naarmate de technologie verbetert en taken automatiseert. Bovendien verwachten bijna twee derde (63 procent) dat werkgevers de toenemende winstgevendheid door automatisering herinvesteren in de medewerkers en de samenleving.

Twee op de drie (65 procent) dat hun werkgever meewerkt aan oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals klimaatverandering en ongelijkheid. Van de deelnemers is 28 procent bereid om 10 procent loon in te leveren indien de werkgever zich engageert om maatschappelijke problemen op te lossen.

De meeste werknemers staan echter sceptisch tegenover de intenties van hun werkgever. Twee derde (65 procent) denken dat hun werkgever automatiseringstechnologie zal gebruiken om de winst te vergroten en het aantal banen te verminderen.

Voor het onderzoek peilde Opinium Research LLC tussen 30 augustus en 5 september 2019 naar de mening van 3000 kantoormedewerkers. Hierbij waren telkens 500 respondenten afkomstig uit het VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Nederland.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen