< Terug naar overzicht

Werkgevers kunnen voortaan poetsvrouw/poetsman van werknemer betalen

Dankzij een nieuw digitaal bonussysteem voor werknemers, ResQ, kunnen werkgevers vanaf nu hun personeel een bonus toekennen in de vorm van ‘diensten aan huis’.

SD Worx, dat het systeem als eerste sociaal secretariaat invoert, heeft het over een win-winsituatie voor de werknemers en werkgevers. Zo zijn de sociale bijdragen voor de werkgever sterk verlaagd. In tegenstelling tot veel andere beloningsvormen, worden werkgevers via ResQ aan een uitzonderlijk gunstig fiscaal tarief belast. Daarnaast bepaalt de werkgever zelf het budget. De werknemers kunnen op hun beurt online kiezen welke diensten ze willen gebruiken.

De dienstverlener wordt na de prestatie via het systeem betaald door de werkgever. Voorts volgt ResQ de besteding en de evolutie van het beschikbare saldo elektronisch op, factureert aan de werkgevers en betaalt de uitvoerders.

Hoger nettoloon voor werknemers

De werknemer houdt dankzij het nieuwe beloningssysteem netto meer over: 100 euro bruto ResQ-bonus wordt voor de werknemer tussen de 6 en 12 procent belast, waardoor deze een netto koopkracht overhoudt tussen 94 en 88 euro.

De werknemer kan bovendien dagelijkse beslommeringen verlichten door huishoudelijke taken zoals poetsen, tuinonderhoud maar ook herstelling en onderhoudswerken uit te besteden. De kostprijs is afhankelijk van de keuze voor een eigen uitvoerder of iemand die als regelmatige uitvoerder op het ResQ-platform staat geregistreerd. Geregistreerde dienstverleners hanteren forfaitaire uurtarieven.

Werkgevers kunnen een poetsdienst of huispersoneel inhuren vanaf 29 euro, afhankelijk van de gevraagde prestatie en urgentie. Een eigen uitvoerder is iemand die de werknemer zelf aanbrengt. De prijs wordt in dit geval onderling afgesproken. Prijzen worden bij het regelen van de opdracht vastgelegd en kunnen het budget dat ter beschikking staat, niet overstijgen.

Meer dan een dienstencheque

Je kan het systeem enigszins vergelijken met de dienstencheque, maar de ResQ wordt door de werkgever betaald en de werknemer heeft toegang tot meer diensten. De te besteden bedragen kunnen ook groter zijn.

Bron: MoneyTalk (moneytalk.knack.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen