< Terug naar overzicht

‘Werkgevers komen van Mars, jonge werkzoekenden van Venus’

Werkgevers en jonge werkzoekenden hebben compleet andere verwachtingen van een sollicitatieprocedure. En dit bemoeilijkt de zoektocht naar werk.

Dat blijkt uit een studie van het Britse Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). De studie ‘Employers are from Mars, young people are from Venus - Addressing the youg people/jobs mismatch’ wijst op een aantal hindernissen waar jonge werkzoekenden botsen bij het zoeken naar werk.

Eén van de hindernissen is de vraag van werkgevers naar ervaring, ook voor instapfuncties. Maar ook de sollicitatieprocedure is niet op maat van de jongeren. Die duren vaak zeer lang en zijn niet transparant. Jonge werkzoekenden weten dan ook niet wat te verwachten of hoe ze zich kunnen voorbereiden.

Bovendien slagen rekruteerders er niet in hun selectietechnieken aan te passen aan jonge werkzoekenden zonder werkervaring. Dit leidt tot teleurstelling bij zowel de werkgevers als de jongeren.

Het feit dat jongeren geen reactie of feedback krijgen op hun sollicitaties werkt bovendien demotiverend. Anderzijds blijkt uit de studie dat werkgevers vaak bestookt worden door generalistische sollicitatiebrieven.

CIPD verwijst ook naar de gebrekkige carrièreadvies en begeleiding van jongeren tijdens hun opleiding en achteraf tijdens hun zoektocht naar werk. Hierdoor hebben jongeren te weinig kennis van de arbeidsmarkt en welke stappen ze kunnen ondernemen bij het zoeken naar werk.

Bron: CIPD

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen