< Terug naar overzicht

Werkgevers hopen op sociale rust

Zowel VBO als Unizo gaat niet opnieuw onderhandelen over een interprofessioneel akkoord (IPA). De christelijke vakbond ACV wil dan weer zo snel mogelijk sectorale onderhandelingen opstarten. Ondertussen consulteren ABVV en ACLVB hun achterban.

De werkgeverskoepel VBO wil een zo snel mogelijke uitvoering van het interprofessioneel akkoord (IPA) in het belang van de stabiliteit. Al zien de werkgevers het wegvallen van de index-studie als een gemiste kans.

VBO en Unizo benadrukken dat het onderwerp hoe dan ook zal terugkomen. “Europa zal het naar voren schuiven, vandaag of morgen”, dixit Pieter Timmermans van het VBO. De werkgevers hadden het liever anders gezien. “We hadden dit liever onder sociale partners onderhandeld, dan het opgelegd krijgen. Iets opleggen gebeurt altijd veel radicaler”, waarschuwt Timmermans nog.

De werkgevers hopen ook op sociale rust.

Als het afhangt van de ACOD, de overheidscentrale van het ABVV, dan komt er alvast geen nationale staking op 4 maart. Niet om de rust te bewaren, wel om de krachten te sparen voor de aanval die het verwacht op de openbare sector in het kader van het begrotingsoverleg.

Bron: De Standaard/ACLVB/ACV/VBO

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen