< Terug naar overzicht

Werkgevers fulmineren tegen voorstellen van Milquet over herstructureringen

Ontslagnemend federaal minister van Werk Milquet formuleerde naar aanleiding van de Europese ministeriële conferentie over herstructureringen een aantal nieuwe voorstellen voor het “anticiperen op en het sociaal verantwoord beheren van herstructureringen”. De federale en regionale werkgeversorganisaties doen deze voorstellen af als totaal onrealistisch en zijn van oordeel dat de minister hiermee de basisprincipes van het vrij ondernemerschap negeert.

Minister Milquet stelt onder andere voor om de economische fitheid van ondernemingen elke drie tot zes maanden via monitoring op de agenda van de sociale partners in de paritaire comités van de betrokken sectoren te plaatsen. Ze vraagt ook een extra overlegfase tussen de sociale partners in de wet-Renault en suggereert een preventieve en proactieve tussenkomst van de sociaal bemiddelaar bij potentiële sociale conflicten.

“Met deze voorstellen lijkt het alsof de minister de ondernemingen via de paritaire comités, via een verstrenging van de wet-Renault en via de sociale bemiddelaars onder curatele wil plaatsen”, klinkt het bij de werkgeversorganisaties. “Er rest ons dan ook geen keuze dan deze voorstellen af te doen als een aantasting van het vrij ondernemerschap die de competenties van onze bedrijfsleiders in twijfel trekt.”

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen