< Terug naar overzicht

Werkgevers en werknemers bikkelen over compensatieregeling carenzdag

De christelijke vakbond ACV dreigt met gerechtelijke stappen tegen een model van arbeidsreglement van sociaal secretariaat SD Worx. Daarin wordt voorgesteld om in het arbeidsreglement te bepalen dat zieke werknemers elke dag thuis moeten zijn voor de controlearts tussen 13 en 17 uur tijdens de eerste 30 kalenderdagen van de arbeidsongeschiktheid. Zaterdag en zondag inbegrepen.

De nieuwe regeling in het kader van het eenheidsstatuut zegt dat werkgevers hun werknemers kunnen vragen om zich bij ziekte maximaal 4 uur thuis ter beschikking te houden voor een eventueel bezoek van de controlearts. Een regeling die niet in goede aarde valt bij de vakbonden. Al vroeg de regering wel redelijkheid bij de toepassing van de wet.

ACV reageert dan ook furieus op een model van arbeidsreglement van sociaal secretariaat SD Worx. Daarin wordt voorgesteld om in het arbeidsreglement te bepalen dat zieke werknemers elke dag thuis moeten zijn voor de controlearts tussen 13 en 17 uur tijdens de eerste 30 kalenderdagen van de arbeidsongeschiktheid. Zaterdag en zondag inbegrepen.

“De ervaring leert dat heel wat kmo’s die modellen klakkeloos overnemen, zonder enig overleg met de betrokken werknemers”, zegt ACV. “Waar is het fatsoen?” vraagt ACV voorzitter Marc Leemans zich af. “Maak het maar mee als werknemer, niet kunnen werken door een kapotte rug, maar je kinderen om 16 uur niet van school kunnen halen. Maak het maar mee, te horen krijgen dat je voor een operatie staat, met chemo of bestraling nadien, en 30 namiddagen opgesloten te moeten zitten. Maak het maar mee, moeten afhaken omwille van een burn-out, en dan 30 namiddagen onder huisarrest te worden geplaatst. Dit is geen medische enkelband meer, dit is medisch huisarrest.”

Neutrale benadering
Het ACV dreigt met gerechtelijke stappen en roept alle werknemers en vakbondsafgevaardigden op om in bedrijven die met zo een SD-Worx tekst geconfronteerd worden, om bezwaar aan te tekenen bij de sociale inspectie.

“De clausule in de vroegere modeltekst, uit de periode voor het eenheidsstatuut, was immers ongelimiteerd in de tijd. Werkgevers konden met andere woorden eisen dat zieke werknemers maandenlang ter beschikking waren van een controlearts. In toepassing van de wet op het eenheidsstatuut hebben we die periode nu beperkt tot de periode waarvoor het gewaarborgd loon moet worden betaald”, reageert SD Worx. “Met de modeltekst proberen we een zo neutraal mogelijke keuze te maken, waarvan de periode gewaarborgd loon de logische basis vormt.”

“De modeltekst creëert alleen maar de juridische mogelijkheid voor de werkgever om de werknemer te kunnen controleren. Het is niet omdat de mogelijkheid er is, dat de controle ook daadwerkelijk plaatsvindt. Het spreekt vanzelf dat een werkgever een kankerpatiënt niet gaat controleren”, zegt Koen Magerman, senior juridisch expert bij SD Worx. “Werkgevers zijn geen pestkoppen. Een werkgever die deze clausule louter gebruikt om zijn werknemer de duvel aan te doen, zal niet lang werknemers hebben.”

Ook Unizo mengt zich in de discussie. Volgens de ondernemersorganisatie vragen de vakbonden met hun reactie “een vrijgeleide voor het misbruik van ziekte”. “Als je echt ziek bent, dan ben je niet in staat om lang buitenshuis te zijn en is 4 uur thuis blijven geen probleem. De meeste werknemers aan wie je dit uitlegt, vinden dit niet meer dan normaal”, aldus Unizo.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen