< Terug naar overzicht

Werkgevers en Unia ondertekenen akkoord om werkvloer diverser te maken

Alle werkgeversorganisaties (BECI, Boerenbond, UCM, UNISOC, UNIZO, UWE, VBO en VOKA) en Unia zetten hun handtekening onder een samenwerkingsakkoord. In het akkoord Samen-Werken beloven ze gezamenlijk te investeren in het diverser maken van de werkvloer en kennis en goede voorbeelden uit te wisselen.

Begin deze week ondertekenden voor het eerst alle werkgeversorganisaties (BECI, Boerenbond, UCM, UNISOC, UNIZO, UWE, VBO en VOKA) en Unia het akkoord Samen-Werken. Daarin beloven alle partijen te investeren in het diverser maken van de werkvloer en kennis en goede voorbeelden uit te wisselen, bijvoorbeeld op het vlak van kennis rond de antidiscriminatiewetgeving.

Het samenwerkingsakkoord biedt de kans om het groeiend aantal vragen van werkgevers structureel aan te pakken. Unia klokte twee jaar geleden af op 1596 vormingsuren bij werkgevers. In 2018 waren dat er 2358.

“Veel werkgevers kennen de positieve impact van een diversiteitsbeleid. Een aantal ondernemingen heeft vandaag al een integraal plan, maar er is een aanzienlijke groep die nog werk aan de winkel heeft. Een diverse werkvloer is de poort naar een steeds meer diverse samenleving. Daarom profiteert elke ondernemer die hier op inzet. Door nu met het bedrijfsleven te investeren in dit akkoord, kan elke onderneming een specifiek diversiteitsbeleid uittekenen. Zo garanderen we voor iedereen gelijke kansen en respect voor iedereen op onze arbeidsmarkt”, zegt Unia-directeur Els Keytsman.

“Met 74,4 procent blijft de Belgische activiteitsgraad onder het Europese gemiddelde van 79,1 procent. Terwijl bedrijven vacatures moeilijk ingevuld krijgen, vindt 5,3 procent van de 20 tot 64-jarigen geen werk en is 25,7 procent inactief. Tegelijk stijgt het aantal nieuwe vacatures in de eerste zes maanden met net iets meer dan 143.000 naar een recordniveau. Om tegemoet te komen aan deze krapte op de arbeidsmarkt en om de activiteitsgraad te verhogen, hebben we elk talent nodig”, klinkt het bij de werkgeversorganisaties.

“Met deze samenwerkingsovereenkomst willen wij samen met Unia verder een dialoog opbouwen en formaliseren die moet leiden tot een wederzijdse versterking. Zo willen we alle werkgevers versterken in hun omgang met diversiteit en juridische kennis over de antidiscriminatiewetgeving. We engageren ons om samen te werken rond vier assen: vorming, begeleiding en training; juridische praktijkuitwisseling; beleidsmatige samenwerking en communicatie”, zeggen BECI, Boerenbond, UCM, UNISOC, UNIZO, UWE, VBO en VOKA in koor.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen