< Terug naar overzicht

Werkgever scoort onvoldoende voor begrip ex-kankerpatiënt

Nederlandse werkgevers, leidinggevenden en collega’s hebben te weinig begrip voor werknemers die in het verleden kanker hebben gehad. Volgens ex-kankerpatiënten die na hun behandeling nog steeds kampen met vermoeidheid en andere klachten, wordt daarmee te weinig rekening gehouden op de werkvloer. Ze geven hun werkgevers en collega’s een magere 5,4.

Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) bij 3600 ex-kankerpatiënten. NFK is een campagne gestart om meer bewustzijn te creëren voor de late gevolgen van kanker, zowel bij werkgevers als werknemers. Hiervoor is de nieuwe website Kankerenwerk.nl gelanceerd. Daarop vinden werkgevers, freelanders en werknemers allerlei informatie en tips over rechten en plichten, werkhervatting en re-integratie na kanker en tijdens de late gevolgen van kanker.

Uit het onderzoek blijkt immers dat tweederde van de ex-kankerpatiënten na vijf jaar nog steeds klachten ondervindt als vermoeidheid, verminderde lichamelijke conditie, concentratie-, geheugen- en seksuele problemen. Van hen voelt 61 procent zich door deze ‘late gevolgen van kanker’ beperkt in hun werk. Hoewel van familie, vrienden, artsen en zorgverleners veel steun wordt gevoeld, ervaart 57 procent van de ex-kankerpatiënten weinig begrip op het werk. Ze geven hun leidinggevenden en collega’s daarvoor een rapportcijfer van 5,4.

Emotionele klachten

Wat opvalt is dat ex-kankerpatiënten die onbegrip ervaren op het werk meer emotionele klachten hebben zoals angst, depressieve gevoelens en stress. Ze praten er minder over met collega’s en weten niet goed hoe zij met dit onbegrip moeten omgaan.

“60 tot 90 procent van de werknemers die het verdict kanker te horen krijgen, wil binnen anderhalf jaar het werk weer hervatten. Daarover zouden werkgevers en werknemers vaker met elkaar in gesprek moeten gaan”, stelt Arja Broenland, directeur/bestuurder van NFK. Dat voorkomt bijvoorbeeld ziekteverzuim. Het is belangrijk dat er blijvend - dus ook na jaren - aandacht is voor hoe het met iemand gaat. Daar zijn zowel werkgevers als werknemers samen verantwoordelijk voor. Blijf met elkaar in gesprek en kijk samen naar wat mogelijk is.

Stapsgewijs

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar welke methode van werkhervatting bij kanker het beste werkt. Stapsgewijs opbouwen van werk met concrete doelen lijkt wel het beste te werken. Werkzaamheden of functies aanpassen, is makkelijker dan vermoeidheid wegpoetsen en minder foutgevoelig dan concentratieproblemen.

Bron: NFK (nfk.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen