< Terug naar overzicht

Werkgever past loon bij voor tijdelijk werklozen

Eén op de tien tijdelijk werklozen krijgt bovenop zijn uitkering tijdelijke werkloosheid een stukje loon bijgepast door de werkgever. Voor meer dan acht op de tien arbeiders ligt de aanvulling tussen de 5 en 20 euro per dag. Bij bedienden is dit voor zes op de tien het geval.

Eind maart bleek al dat in de laatste volledige week van maart 1 op de 5 arbeidsdagen in België geboekt werd op tijdelijke werkloosheid door overmacht. Meer dan de helft van de tijdelijk werklozen werkte in de laatste volledige week van maart geen enkele dag (100 procent tijdelijke werkloosheid). De erkenning van de coronacrisis als overmacht, ingegaan op 23 maart, heeft de procedure en voorwaarden om tijdelijke werkloosheid in te voeren vereenvoudigd. De uitkering is hoger dan ingeval van tijdelijke werkloosheid om economische redenen. HR-dienstenbedrijf Acerta stelt op basis van zijn loonberekeningen voor maart vast dat 10 procent van de werknemers in tijdelijke werkloosheid overmacht van zijn werkgever een extra aanvulling krijgt.

Tijdelijk werkloze arbeiders krijgen een aanvulling tussen 5 en 20 euro per werkloosheidsdag. Ongeveer 40 procent van de bedienden krijgt tussen de 5 à 10 euro, bij kaderleden varieert dit tussen 1 en 100 euro per dag werkloosheid.

Daarbij valt op dat voor wie tijdelijke werkloosheid veeleer uitzonderlijk is, zij vaker een aanvulling krijgen. Bijvoorbeeld, door deze coronacrisis vallen bedienden minder snel/vaak dan arbeiders tijdelijk werkloos, maar van zij die het wel overkomt, zijn er procentueel meer die een aanvulling krijgen: 11,9 procent bedienden (bij de kaders 17,5 procent), vs. 5,5 procent arbeiders.
Bovendien krijgt 45 procent van de tijdelijke werklozen in de grootste ondernemingen een aanvulling.

Ook mensen met een hoger loon die op tijdelijke werkloosheid terugvallen zullen eerder een aanvulling krijgen. Er zijn procentueel minder kaderleden tijdelijk werkloos door de crisis, maar van wie dat wel is, krijgt 17,5 procent van zijn werkgever een aanvulling op de tijdelijke werkloosheid. “De berekening van de tussenkomst voor tijdelijke werkloosheid is geplafonneerd op een loon van €2.754,76. Wie meer verdient, verliest dus meer van zijn vroeger besteedbaar inkomen. En daar zien we dus dat werkgevers, als ze die werknemers niet aan het werk kunnen houden, een aanvulling bekostigen”, zegt Kathelijne Verboomen, Directeur Kenniscentrum Acerta.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen