< Terug naar overzicht

Werkgever en werknemer blijven elkaar gemiddeld tien jaar trouw

Werknemers blijven hun werkgever steeds langer trouw. De gemiddelde anciënniteit ligt vandaag op bijna elf jaar. Tien jaar geleden was dit net geen tien jaar. Van de werknemers die vijf jaar geleden bij hun werkgever in dienst kwamen, zit goed de helft daar vandaag nog. De financiële sector is met een gemiddelde anciënniteit van 21 jaar en 9 maanden een uitschieter.

Ruim de helft van de werknemers (54 procent) werkte in 2019 al meer dan vijf jaar bij dezelfde werkgever. Een derde van de werknemers heeft zelfs een anciënniteit van meer dan tien jaar. Dat blijkt uit cijfers van HR-dienstenbedrijf Acerta op basis van de gegevens van ruim 260.000 werknemers actief bij meer dan 32.000 werkgevers.

Over de totale populatie bedraagt de gemiddelde anciënniteit tien jaar en tien maanden. De mediaan is zeven jaar en negen maanden. In 2009 bedroeg de gemiddelde anciënniteit tien jaar en anderhalve maand.

‘5-year Itch’

Anciënniteit is het saldo van werknemers die in dienst komen, in dienst blijven en uit dienst gaan. Uit de analyse blijkt er zoiets als een ‘5-year Itch’ te bestaan. Veel werknemers zijn na vier à vijf jaar uitgekeken op de functie en verlaten de onderneming.

Er zijn geen significante verschillen in anciënniteit tussen arbeiders en bedienden of mannen en vrouwen. Tussen sectoren zijn er wel grote verschillen, die vaak te verklaren zijn door specifieke kenmerken van de sector en de jobs. Absolute uitschieter is de financiële sector met een gemiddelde anciënniteit van 21 jaar en negen maanden of het dubbele van het nationale gemiddelde.

“Dat de anciënniteit in de social profit in de lijn van het gemiddelde ligt, ondanks de gemiddeld hogere leeftijd van het personeel in die sector, valt mogelijks te verklaren door een instroom van buitenaf van mensen op iets latere leeftijd. In de diensten en de handel is de anciënniteit dan weer eerder laag. Ook dat kan wijzen op een personeelsverloop, maar het heeft er wellicht ook mee te maken dat in die sectoren meer starters zijn en de eerste werknemers daarvan logischerwijze nog geen noemenswaardige anciënniteit kunnen hebben opgebouwd. En er zijn ook opstapjobs, waar de anciënniteit altijd laag zal blijven omdat mensen niet de intentie hebben om daarin te blijven hangen”, zegt Tom Vlieghe, Director Acerta Talent Center.

Ook is er een duidelijk verband tussen anciënniteit en organisatiegrootte: hoe meer werknemers een organisatie telt, hoe hoger de anciënniteit.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen