< Terug naar overzicht

Werkgelegenheid gedaald in eurozone

De werkgelegenheid in de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent afgenomen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In het laatste kwartaal van vorig jaar was er al een terugval met 0,3 procent.

Dat meldt het Europese statistiekbureau, Eurostat. In het eerste kwartaal 145,1 miljoen inwoners van de eurozone betaald werk. Op jaarbasis daalde het aantal werkenden met 1 procent, na een daling met 0,8 procent in het vierde kwartaal.

In de volledige Europese Unie hadden in het eerste kwartaal van dit jaar 221,9 miljoen mensen een baan. Dat is een daling met 0,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, en een terugval met 0,4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Griekenland (-2,3 procent), Portugal (-2,2 procent), Spanje (-1,3 procent), Italië (-1,2 procent) en Slovenië (-0,8 procent) kenden de grootste terugval in werkgelegenheid.

In België daalde de werkgelegenheid met -0,1 procent in vergelijking met het laatste kwartaal van 2012, en met -0,2 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar.

Bron: Eurostat

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen