< Terug naar overzicht

Werkgelegenheid blijft stijgen, maar nog bijna 7 procent werkloosheid in Vlaanderen

De VDAB telde eind januari 203.089 niet-werkende werkzoekenden in Vlaanderen. Dit zijn er 11.231 minder (- 5,2 procent) dan het jaar voordien. Net geen zeven procent van de beroepsbevolking in Vlaanderen is werkloos.

De jonge werkzoekenden zijn opnieuw de uitschieters: bij de min-25-jarigen telden we de voorbije maand 9 procent werkzoekenden minder dan een jaar eerder. Op geografisch vlak laten alle provincies een daling optekenen, waarbij vooral West-Vlaanderen en Limburg het goed doen.

Werkzoekende 50-plussers daarentegen blijven het moeilijk hebben in hun zoektocht naar werk. Net zoals de voorbije maanden blijft het aantal werkzoekende 50-plussers stijgen (+ 2,3 procent).

Ook bij de langdurig werkzoekenden (> 2 jaar) is er nog geen kentering voelbaar. Hun aandeel stijgt met 6,7 procent in vergelijking met een jaar eerder. De ommekeer die vorige maand werd ingezet in de daling van het aantal mensen dat tussen 1 en 2 jaar op zoek is naar een job wordt wel bestendigd (-7,1 procent).

Nationaal komt de kaap van 400.000 werkzoekende werklozen in zicht. In december vergoedde de RVA 405.027 werkzoekende werklozen. Dit is een daling met 22.720 in vergelijking met een maand eerder. In vergelijking met december 2009 betekent dit een daling met 7711 werkzoekenden.

Bron: VDAB/RVA

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen