< Terug naar overzicht

"Werkende vaders missen kinderen meer dan werkende moeders"

Werkende vaders worstelen meer met de combinatie werk en privé. 55 procent van de werkende vaders wil meer tijd voor de kinderen versus 35 procent van de moeders. Het zelf indelen van de werktijd zien vaders als de ideale oplossing.

Dat blijkt uit Nederlands onderzoek naar de opvatting van werkende vaders met jonge kinderen en moeders met jonge kinderen over de combinatie van werk en kinderen. De resultaten leveren verrassende inzichten op.

Zo missen veel werkende vaders hun kinderen meer dan moeders: 67 procent van de werkende vaders baalt ervan als ze door het werk de kinderen te weinig zien (moeders: 43 procent) en meer dan de helft zegt gelukkiger te zijn met meer tijd voor de kinderen.

Een goede werk/privébalans is voor zowel werkende vaders (82 procent) als moeders (74 procent) grotendeels bepalend voor het werkplezier.

Flexibele werktijden


Vaders noemen als belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen: zelf werktijden indelen (37 procent); meer zelf bepalen waar je werkt (25 procent); betere technologie voor thuiswerken (22 procent). Deeltijds werken komt pas op de vierde plaats.

Voor de helft van werkende moeders zijn flexibele werktijden de belangrijkste oplossing voor een betere verdeling tussen werk en kinderen. Vier op de tien werkende vaders en drie op de tien moeders zou een andere baan kiezen als deze meer privétijd oplevert.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen