< Terug naar overzicht

Werkende Belgen hebben weinig vrije dagen

Met 20 wettelijke vakantiedagen en 10 wettelijke feestdagen behoren Belgische werknemers tot één van de zeven West-Europese landen met het minst aantal vrije dagen. Finland staat bovenaan met 39 vrije dagen, Nederland staat helemaal onderaan met 28 vrije dagen.

Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Mercer. Binnen West-Europa zijn de verschillen tussen het aantal wettelijke vakantiedagen en feestdagen groot. Finnen hebben de meeste feestdagen (15), gevolgd door Griekenland (12) en Denemarken, Frankrijk, Zweden en Italië ( 11). België en Portugal hebben tien wettelijke feestdagen, Duitsland en Ierland negen. Nederland bengelt aan de staart met acht wettelijke feestdagen.

De meeste wettelijke vakantiedagen zijn te vinden in Groot-Brittannië (28), gevolgd door Finland, Zweden, Denemarken en Luxemburg met 25 dagen. Griekenland, Italië, Portugal, België, Duitsland, Ierland en Nederland hebben twintig wettelijke vakantiedagen.

In verschillende landen in West-Europa worden extra vakantiedagen toebedeeld op basis van senioriteit, leeftijd en/of plaats in de organisatie. Wie het maximale aantal wettelijke vakantie- en feestdagen wil opstrijken, moet bankier worden in Luxemburg en ouder zijn dan 55 jaar. In Luxemburg krijgt men boven de 55 jaar drie extra vakantiedagen en in de financiële sector nog eens 8,5 dagen extra.

Bron: Mercer

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen