< Terug naar overzicht

Werken op afstand steeds populairder

Bijna negen op de tien HR-managers staan telewerken toe. Dit moet werknemers toelaten een beter evenwicht te vinden tussen werk en privé. Toch vinden HR-managers het een hele uitdaging medewerkers die telewerken te managen.

Uit een enquête van uitzendbedrijf OfficeTeam bij 200 HR-managers blijkt dat werken op afstand steeds populairder wordt bij bedrijven. 88 procent van de HR-managers geven aan telewerken toe te staan. De belangrijkste motivatie om telewerken toe te laten is een betere balans tussen werk en privé.

Toch is op afstand werken niet voor alle medewerkers weggelegd. Meer dan één derde (36 procent) van de ondervraagde HR- managers geeft aan dat werken van thuis uit voor vele werknemers niet mogelijk is, omdat de functie vereist dat de werknemer in het bedrijf aanwezig moet zijn.

Maar ook technologische beperken is voor bijna een vijfde van de HR-managers (22 procent) een reden om telewerken niet toe te laten. Ook de onmogelijkheid tot directe supervisie weerhoudt één op de vijf HR-managers nog altijd om telewerken toe te laten.

Meer dan driekwart (76 procent) van de HR-managers vindt het managen van telewerkers uitdagend. Nochtans geeft meer dan de helft aan (52 procent) dat ze geen bedrijfsbeleid zullen implementeren om telewerkers te leiden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen