< Terug naar overzicht

Werkdruk nefast voor engagement van jonge werknemers

Het engagement van jonge werknemers ligt wereldwijd een pak lager dan bij hun oudere collega’s. Vooral de hoge werkdruk en een slechte balans tussen werk en privé drukken het engagement van jonge werknemers. Dit zorgt ervoor dat werknemers tussen 18 en 29 jaar oud teleurgesteld zijn in hun werkgever.

Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau GFK bij meer dan 30.000 werknemers in 29 landen, waaronder België. Jonge werknemers zijn bezorgd over de balans tussen werk en privé en voelen zich onder druk gezet om lange werkuren te kloppen. Dit heeft een negatieve invloed op hun persoonlijk welzijn en gezondheid.

Slechts 21 procent van de jonge werknemers vertoont een hoog engagement ten aanzien van zijn werkgever. Bij werknemers ouder dan 60 jaar stijgt dit percentage tot 31 procent. Volgens onderzoekers kan dit verschil in engagement leiden tot generatieconflicten, die op hun beurt een negatieve invloed hebben op het aantrekken en behouden van nieuwe medewerkers.

Niettemin geloven jonge werknemers dat er voldoende carrièrekansen zijn, maar dat die wel bij een andere werkgever moeten gezocht worden. Zes op de tien jonge werknemers zijn op zoek naar een andere job of zullen dat binnen de zes maanden doen. 41 procent is zelfs bereid om hiervoor naar het buitenland te trekken.

Crisis boosdoener


De onderzoekers zien in de voorbije recessie een verklaring voor het lage engagement van jonge werknemers. De voorbije crisis heeft een domper gezet op de aspiraties en ambities van jongeren. Meer dan een derde zegt gedwongen te zijn een job te hebben aanvaard waarmee ze niet gelukkig waren of zijn. De crisis dwong hen ertoe die job te aanvaarden.

Jonge werknemers vinden ook dat ze het slachtoffer zijn van de besparingen van bedrijven. Bijna twee vijfde (39 procent) van de jongeren zeggen dat hun werkgever de crisis als argument gebruikt om hen te vragen meer te werken. Slechts een kwart van de oudere werknemers zijn daarvan overtuigd.

Als gevolg daarvan zegt 40 procent van de jonge werknemers te kampen met stress en een derde voelt zich gedwongen meer uren te werken. Dit heeft een negatieve impact op de balans werk en privé en hun gezondheid, aldus 39 procent van de jonge werknemers.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen