< Terug naar overzicht

‘Werkbeleid versterken om conjunctuuromslag op te vangen’

De Vlaamse werkloosheid stabiliseert. Dat blijkt uit de werkzoekendencijfers van de VDAB die net bekend raakten. Minister van Werk Frank Vandenbroucke versterkt het werkbeleid om de gevolgen van deze conjunctuuromslag op te vangen. Hij benadrukt dat er ten gevolge van de krapte nog steeds kansen zijn op de arbeidsmarkt.

De Vlaamse werkloosheid stabiliseert (+0,2 procent). Dat is een gevolg van de lopende economische crisis en de conjunctuuromslag. Net als vorige maand is er een stijging bij de mannen (+5,1 procent) en een daling bij de vrouwen (-4,1 procent). Minister van Werk Frank Vandenbroucke benadrukt dat de cijfers een reden zijn om het Vlaamse werkbeleid blijvend te versterken. Specifiek verwijst de minister naar recente initiatieven als de verhoging van de tewerkstellingspremie voor vijftigplussers en de extra aandacht voor de gevolgen van herstructureringen.

Kansen op de arbeidsmarkt


“We moeten twee zaken doen als antwoord op deze crisis: ten eerste moeten we aan werkgevers zowel als werknemers duidelijk maken dat er nog steeds kansen zijn op onze arbeidsmarkt. Onze werkloosheidsgraad blijft tot dusver redelijk laag, op 5,81 procent. Er is dus nog wel degelijk werk. Bovendien zijn er nog steeds een pak niet ingevulde vacatures. We moeten zorgen dat mensen die vacatures vinden, maar ook dat werkgevers hen aanwerven.”
Specifiek voor vijftigplussers ziet Vandenbroucke hier een goede evolutie: “We merken dat het aantal tewerkstellingspremies nog steeds aan het stijgen is. Eind november zaten we aan 6065 uitgereikte premies. Dat betekent dat je even zoveel vijftigplussers opnieuw aan het werk hebt gekregen. Ik hoop dat de verhoging van de premie tot 18.000 euro op jaarbasis de werkgevers gaat blijven overtuigen om deze mensen aan te werven. We hebben hun ervaring en kennis meer dan nodig.”

Begeleiding naar nieuw werk


Ten tweede wil de minister personen die het slachtoffer worden van herstructureringen zo snel mogelijk opvangen en begeleiden naar nieuw werk. “Een plots collectief ontslag is vaak een enorme klap. Mensen die relatief zeker waren van hun job moeten opeens nadenken hoe het verder moet, welke toekomst ze voor zichzelf zien. Dat is niet evident. De overheid kan dit voor een deel opvangen, via tewerkstellingscellen en extra sociale interventieadviseurs. Ook daar zetten we versterkt op in. Dat doen we via een intensievere regionale werking, zoals ik eerder al aankondigde.”
Maar er kan meer, aldus Vandenbroucke. “De eerste slachtoffers van herstructureringen zijn vaak mensen met een tijdelijk contract. Dat kan gaan om interimwerk of om contracten van bepaalde duur. Voor beide groepen werken we aan een goede oplossing rond opvang. In het geval van de contracten van bepaalde duur hebben we ondertussen met de sociale partners afgesproken dat ook deze mensen bij collectief ontslag recht krijgen op begeleiding in een tewerkstellingscel. Voor de interimarbeid werkt de interimsector zelf aan een oplossing. Die zou er snel moeten komen.”


Bron: Persbericht minister van Werk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen