< Terug naar overzicht

Werkbaarheidscheques om werkbaarheid van jobs te verhogen

De Vlaamse sociale partners en de Vlaamse regering sloten een akkoord over de invoering van werkbaarheidscheques. Met deze cheques kunnen bedrijven acties financieren om de werkbaarheid van jobs te verhogen. Er is 3 miljoen euro per jaar voor de cheques uitgetrokken.

Bedrijven zullen maximaal drie jaar een beroep kunnen doen op een cheque van 10.000 euro gekoppeld aan co-financiering. Met deze cheque kunnen zij eventuele knelpunten inzake werkbaar werk in hun onderneming in kaart brengen, er een actieplan voor opstellen en opvolgen. In de communicatiecampagne zal de werkbaarheidscheque volop in de kijker staan. Daarnaast wordt het plafond van de KMO-portefeuille tijdelijk verhoogd met maximum 5000 euro om acties rond werkbaar werk te realiseren.

De werkbaarheidscheques maken deel uit van een actieplan werkbaar werk waarvoor de Vlaamse sociale partners en de Vlaamse regering de handen in elkaar slaan. Het actieplan moet sensibiliseren, enthousiasmeren en inspireren om met concrete maatregelen aan de slag te gaan zodat een echt werkbaar werk-beleid tastbaar wordt voor iedereen.

Het actieplan gaat terug tot de lancering van de resultaten van de vijfde werkbaarheidsmonitor begin 2017. De resultaten toonden een duidelijke daling van de werkbaarheid ten aanzien van de vorige meeting in 2013. Werkbaar werk is werk dat motiverend is, voldoende leerkansen biedt, geen overmatige stress oplevert en een evenwichtig werk-privé mogelijk maakt. Het hebben van een werkbare job is belangrijk voor het werkplezier en de motivatie, maar ook om ervoor te zorgen dat men langer actief kan blijven.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen