< Terug naar overzicht

Werkaanbod zit in de lift (maar minder bij informatica, media en telecom)

In juli 2017 werden 17.757 vacatures rechtstreeks aan de VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, exclusief vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 13,9 procent meer dan in juli 2016. In de vakantiemaand juli is het normaal dat het aantal vacatures relatief laag ligt.

De voorbije twaalf maanden ontving de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) welgeteld 247.453 vacatures. Dat is 19,4 procent meer dan in de periode van twaalf maanden daarvoor (augustus 2015 – juli 2016). De vraag naar arbeidskrachten blijft op een hoog niveau.

De sector ‘transport, logistiek en post’ blijft de sterkste stijger. Ook vanuit de sectoren ‘vervaardiging van machines en toestellen’ en ‘metaal’ werden er de laatste twaalf maanden veel meer vacatures gemeld.

Bij de minder goed scorende sectoren heeft verrassend genoeg de sector ‘informatica, media en telecom’ tijdens de laatste twaalf maanden iets minder vacatures ontvangen dan tijdens dezelfde periode een jaar eerder.

Andere sectoren zoals ‘energie, water en afvalverwerking’, ‘ontspanning, cultuur en sport’, ‘overige dienstverlening’ en ‘financiële diensten’ kennen wel een stijging van het aantal ontvangen vacatures in de laatste twaalf maanden, maar die stijging is veel kleiner dan de globale groei van de vraag (+19,4 procent).

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen