< Terug naar overzicht

Werkaanbod blijft sterk stijgen

In november 2017 werden 22.007 vacatures rechtstreeks aan de VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 15,5 procent meer dan in november 2016.

De voorbije twaalf maanden ontving de VDAB welgeteld 257.421 vacatures. Dat is 15,3 procent meer dan in de periode van twaalf maanden daarvoor (december 2015 – november 2016). De vraag naar arbeidskrachten blijft dan ook op een hoog niveau.

Sterke stijgers

De voorbije twaalf maanden werden er vanuit de sectoren ‘vervaardiging van machines en toestellen’, ‘vervaardiging van transportmiddelen’ en ‘textiel, kleding en schoeisel’ op zijn minst de helft meer vacatures gemeld dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de sectoren ‘metaal’en ‘chemie, rubber en kunststof’ deden het bijzonder goed het voorbije jaar.

Informaticia, media en telecom gaan bergaf

Bij de minder goed scorende sectoren zit de sector ‘informatica, media en telecom’, die in de loop van de voorbije twaalf maanden zelfs 10,7 procent minder vacatures gemeld heeft dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook de sectoren ‘vervaardiging van bouwmaterialen’ en ‘grafische nijverheid, papier en karton’ kennen een afname van het aantal gemelde vacatures. Daarnaast scoren ook enkele kleine sectoren die vervat zitten in de restgroepen ‘overige dienstverlening’ en ‘overige industrie’ niet goed.

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen