< Terug naar overzicht

Werkaanbod blijft spectaculair stijgen

In april 2018 werden 24.232 vacatures rechtstreeks aan de VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 25,4% meer dan in april 2017.

In de voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 270.259 vacatures. Dat is 13,7% meer dan in de periode van twaalf maanden daarvoor (mei 2016 – april 2017). Het aantal vacatures dat aan VDAB gemeld wordt blijft stijgen.

De voorbije twaalf maanden werden er vanuit de sectoren ‘Textiel, kleding en schoeisel’ en ‘Bouw’ veel meer vacatures gemeld dan in de periode van twaalf maanden daarvoor. Door de toegenomen vraag vanuit de secundaire sector zal het probleem om geschikt personeel te vinden voor de technische knelpuntberoepen alleen maar groter worden.

Vanuit de sectoren ‘Vervaardiging van bouwmaterialen’, ‘Informatica, media en telecom’ en ‘Grafische nijverheid, papier en karton’ werden minder vacatures gemeld dan in dezelfde periode vorig jaar. Werkgevers uit de sectoren ‘Horeca en toerisme’ en ‘Transport, logistiek en post’ meldden iets meer vacatures, maar de groei blijft toch ver onder de globale stijging van 13,7%.

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen