< Terug naar overzicht

Wereldwijd talentmanagement via functiewaardering

Een wereldwijd geaccepteerd functiewaarderings- en beloningssysteem stelt bedrijven in staat om loopbaanpaden aan te bieden die over landsgrenzen heen lopen. Dat ontdekken steeds meer internationaal werkende organisaties.

Dat blijkt uit de Global Leveling Survey 2011 van HR-adviesbureau Mercer. Volgens het onderzoek zijn er twee belangrijke doelstellingen voor het beschrijven en waarderen van functies:
 • 1. De ontwikkeling van loopbaantrajecten van werknemers (68 procent vindt dat).

 • 2. De implementatie van een wereldwijd belonings- en arbeidsvoorwaardenbeleid (65 procent).


 • Een functiewaarderingssysteem biedt hulp bij het nemen van beloningsbeslissingen. Het onderzoek toont aan dat bedrijven het systeem ook willen gebruiken voor het definiëren van carrièrepaden, het koppelen van functies aan specifieke gedragscompetenties en voor het verwezenlijken van gelijke beloning.

  Organisaties die al lang gebruik maken van functiewaarderings- en beloningsstrategieën, realiseren zich nu dat deze ook gebruikt kunnen worden voor een betere beschrijving van loopbaantrajecten en voor besluiten over mobiliteit.

  De studie laat zien dat 85 procent van de bedrijven die wereldwijd opereren gelijkwaardige functieniveaus hanteren voor topmanagers, maar ook steeds meer voor lagere managers en andere personeelscategorieën. Enkele jaren geleden was dit nog maar bij de helft van de organisaties het geval. Organisaties willen zo de mobiliteit van talentvolle medewerkers faciliteren.

  Meer en meer internationale bedrijven willen hun beloningsstructuren herzien, ook al zien ze op tegen de tijdsduur en de kosten ervan. Twee derde ziet kosten en tijd zelfs als grootste obstakel. 40 procent vreest dat het ontbreken van wereldwijd geaccepteerde HR-software een probleem kan zijn, terwijl 38 procent bang is dat het management dwars kan gaan liggen.

  Bron: Mercer/Personeelsnet

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen