< Terug naar overzicht

Wereldwijd houdt amper 13 procent écht van zijn job

Slechts 13 procent van de werknemers wereldwijd is geëngageerd en betrokken bij zijn werk én is dan ook bereid zich extra in te zetten. Een kwart van de werknemers haakt af en is ‘actief niet-geëngageerd’, ongelukkig op het werk en onproductief.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup in 140 landen.

63 procent van de werknemers is niet geëngageerd of niet gemotiveerd, waardoor het sowieso al weinig waarschijnlijk is dat ze zich extra willen inzetten.

24 procent is totaal niet geëngageerd, totaal ongelukkig op het werk en dus ook niet-productief.

Toch is er beterschap. Uit een gelijkaardig onderzoek in de periode 2009-2010 was slechts 11 procent van de werknemers geëngageerd en gemotiveerd en had 27 procent compleet afgehaakt.

De onderzoekers wijten de lichte stijging van het aantal geëngageerde werknemers aan een lichte verbetering van de economische situatie. “In de periode 2009-2010 was de werkloosheid zo hoog, dat mensen blij waren dat ze een job hadden tout court.”

Nog volgens Gallup verklaren de economische situatie en arbeidsomstandigheden de grote regionale verschillen in engagement en betrokkenheid. De meeste geëngageerde werknemers zijn terug te vinden in de VS en Canada (29 procent), gevolgd door Australië en Nieuw-Zeeland (24 procent).

Slechte werkomstandigheden verklaren waarom in China (6 procent), Oost-Azië (6 procent) en Zuid-Azië (10 procent) zo weinig betrokken werknemers te vinden zijn. 21 procent van de Latijns-Amerikaanse werknemers zijn geëngageerd.

In West-Europa is dat slechts 14 procent. Gallup verwijst hiervoor naar de hoge werkloosheidscrisis in Frankrijk, Spanje, Ierland en Italië als verklaring. Maar de groep benadrukt ook dat in Zuid-Amerika de oorlog om talent al langer woedt en er daarom veel aandacht gaat naar loyaliteit en retentie.

Bron: Washington Post

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen