< Terug naar overzicht

Wereldvakbond UNI vraagt wereldwijde loonsverhoging

Op het World Economic Forum, dat woensdag start in het Zwitserse Davos, zal de algemeen secretaris, Philip Jennings, van de wereldvakbond UNI een pleidooi houden voor een wereldwijde loonsverhoging en het invoeren van een minimumloon. De groeiende kloof tussen rijken en armen is wereldwijd één van de meest prangende problemen.

Uit het ‘The World Economic Forum’s Global Risks Report 2013’ blijkt dat wereldwijd de lonen van werknemers stagneren, terwijl bedrijfsleiders hun loon jaar na jaar zien stijgen. Bovendien wordt de stijgende productiviteit niet vertaald in loon. De vakbond vraagt dan ook om het verband tussen productiviteit en verloning te herstellen.

“De koopkracht van werknemers moet op peil blijven om de globale economie opnieuw een boost te geven”, vindt Jennings. “We hebben een inclusieve globale economie nodig die voor echte groei zorgt.”

Daarom vraagt de wereldvakbond onder meer een sterker sociaal overleg, strengere corporate governance regels, en investeringen in opleiding en vorming.

De wereldvakbond UNI vertegenwoordigt 20 miljoen werknemers en 900 aangesloten vakbonden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen