< Terug naar overzicht

Wellness@Work afgesloten, maar niet zonder vervolg

Het ESF-project Wellness@Work rond gender- en leeftijdsbewust personeelsbeleid van Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen werd afgesloten met de presentatie van een toolkit voor werknemersmotivatie en -tevredenheid én van een extra editie van HR Square over het project.

Het project Wellness@Work wilde bedrijven en andere organisaties sensibiliseren, informeren en begeleiden bij de opbouw van een gender- en leeftijdsbewust personeelsbeleid. Daarbij was vooral het Lerend Netwerk belangrijk: de uitwisseling van kennis onderling en met andere bedrijven, een reeks infosessies over verschillende HRM-aspecten, bedrijfsbezoeken en evaluatiemeetings.

Ook de ontwikkelde GPS-workshop voor het meten van de motivatie en werknemerstevredenheid speelde een belangrijke rol. Deze workshop leidde tot de toolkit GPS Werken met de Glimlach, een instrument voor motivatie en werknemerstevredenheid. Deze toolkit bevat een handleiding voor bedrijf en trainer, een speelbord voor de brainstorming tijdens de workshop en een cd-rom met alle nodige software.

Tijdens het slotevent mochten drie van de veertien deelnemende bedrijven toelichten wat Wellness@Work voor hen betekend heeft én nog betekent. Opvallend is hoe elk bedrijf het project vertaalde naar zijn eigen situatie en behoeften. Katoen Natie vernieuwde de inhoud van zijn intranet met wellness-gerelateerde en bedrijfsbindende items, Labo Nuytinck zette een groots bewegingsproject op en tandtechnisch labo Camerlynck pakte zijn kinderopvangprobleem aan.
De drie bedrijven beklemtoonden hoe Wellness@Work hen bepaalde inzichten heeft gegeven en hun blik verruimd heeft.

Ten slotte vormde Wellness@Work ook op andere niveaus dan dat van het bedrijfsleven een inspiratiebron. De GPS Werken met de Glimlach en de Praktische Gids Co-efficiënt van het eerdere Voka-ESF-project Co-efficiënt zullen deel uitmaken van een toolkit voor HR-managers van het ESF. Caroline Meyers van het Europees Sociaal Fonds legde ook uit hoe Wellness@Work aansloot bij de doelstellingen van het ESF.

Vlaams minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt geeft Wellness@Work een vervolg. Kabinetschef Karin Van Mossevelde kondigde aan dat de minister in 2008 alvast 1 miljoen euro uittrekt voor de ontwikkeling van gezinsvriendelijke diensten bij bedrijven en de daarvoor vereiste knowhow. Het budget laat toe 25 projecten uit te werken (vijf per provincie). Deze zullen in goede banen worden geleid door provinciale coördinatoren. De projecten gaan in januari 2008 van start.

Meer details over de doelstellingen en resultaten van Wellness@Work en de ervaringen van de deelnemers kunt u lezen in een extra editie bij HR Square 51 van december 2007.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen