< Terug naar overzicht

Welk cadeautje krijgen uw werknemers het liefst?

Dat uw werknemers graag een attentie krijgen, verbaast u niet. Welk geschenk krijgen uw werknemers het liefst? Niet echt een strategische vraag – of toch wel in deze tijden? – maar een bedrijf dat zijn brood met hopelijk ook beleg verdient met cadeaubonnen liet het in België en Nederland onderzoeken.

De enquête door InSites had betrekking op 1.000 werknemers in België en evenveel in Nederland. In het voorbije jaar ontving 70 procent van de Belgische respondenten een geschenk van de werkgever. Boven de Moerdijk was dat 83 procent, maar naar wie het meeste kreeg per kop, hebben we het raden. We hebben een vermoeden.

De meeste geschenken worden in ons land gegeven met de eindejaarperiode (67 procent) en andere klassieke feestdagen (sinterklaas en pasen). Voor ‘uitzonderlijke prestatie’ heeft slechts 14 procent iets gekregen. Of de prestatie niet geleverd, dan wel niet beloond werd, weten we niet.

Nog een grappige: Walen verwachten minder vaak geschenken dan Vlamingen. Hallo Vlaamse politici? Dit zijn we niet echt gewoon. Vrouwen en jongeren verwachten ook meer geschenkjes dan andere categorieën.

We zouden nog even kunnen doorgaan, maar beperken ons tot de essentie: “Wat wensen de mensen?”

Op de eerste plaats geschenkenbonnen die ze zelf kunnen besteden en fiscaal interessant zijn (33 procent). Hoezo? Slechts een derde? Liefst 27 procent gaat toch voor cash, ook al is dat ‘niet interessant’. De rest kiest een fysiek geschenk, voeding of iets anders. De verhouding is niet wezenlijk verschillend tussen beide landen.

Bron: Kadonation

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen