< Terug naar overzicht

Weldra ook flexi-jobs voor gepensioneerden?

Philippe De Backer (Open Vld) legt een voorstel op tafel om de horeca netto overuren zonder motivering te geven en flexi-jobs open te stellen voor gepensioneerden.

Staatssecretaris tegen Sociale Fraude Philippe De Backer maakt een positieve balans op: “De flexi-jobs, waarbij mensen met een vaste job kunnen bijklussen in de horeca, zijn een succes. Er zijn er al 20.000 gecreëerd en in tegenstelling tot de doemberichten steeg ondertussen ook het aantal vaste jobs in de horeca met 3000.”

De Backer wil het systeem voor flexi-jobs in de horeca nu ook openstellen voor gepensioneerden. Nu moet je al viervijfde werken bij een andere werkgever om in de horeca te kunnen bijklussen via dit voordelige systeem, waarbij je slechts een sociale bijdrage van 25 procent betaalt. Die voorwaarde is de garantie dat dit systeem geen reguliere arbeid vernietigt. Maar De Backer wil ze nu dus schrappen voor gepensioneerden.

Gepensioneerden kunnen sinds kort al onbeperkt bijverdienen. Maar voor die paar uren per week dat de meesten willen bijklussen, betalen ze wel de volle pot aan belastingen en sociale bijdragen. Wat ertoe leidt dat ze vaak in het zwart bijklussen. “Gepensioneerden hebben trouwens tijdens hun beroepscarrière al hun bijdrage geleverd”, aldus de staatssecretaris.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen