< Terug naar overzicht

Weinig of nooit ziek? Beloning graag

Bijna de helft van de werknemers (46 procent) vindt dat de werkgever meer kan doen om het aantal ziektedagen te verminderen. Vooral het uitkeren van een bonus bij weinig tot geen ziektedagen zou volgens werknemers goed werken.

Consultancybedrijf Mercer vroeg 1008 werknemers tussen de 18 en 65 jaar die werkzaam zijn bij een bedrijf met minstens 50 werknemers, naar hun gezondheid in relatie tot hun werk. Naast het uitkeren van een beloning bij weinig tot geen ziektedagen, ziet de werknemer ook graag dat werkgevers de werkomgeving verbeteren en dat er een korting wordt aangeboden op diensten op het gebied van welzijn en gezondheid.

Investeren in dergelijke diensten en de werkomgeving heeft positieve gevolgen voor werkgevers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de productiviteit stijgt en het verzuim daalt als medewerkers vitaal zijn. Steeds meer werkgevers investeren dan ook bewust in een gezonde werkplek door bijvoorbeeld een gezonde lunch, een fitnessabonnement, wekelijkse bootcamps en zelfs mindfulness-sessies aan te bieden.

1 op de 3 werknemers niet tot nauwelijks ziek

Uit het onderzoek van Mercer blijkt dat 60 procent van de werknemers niet tot nauwelijks ziek is geweest de afgelopen twee jaar. Werknemers van grotere bedrijven zijn vaker ziek dan werknemers uit kleinere bedrijven (74 procent ten opzichte van amper 39 procent).

Vrouwen leven gezonder

Ondanks dat meer dan de helft van de werknemers niet tot nauwelijks ziek is, vindt 46 procent van de werknemers dat hij zijn levensstijl kan verbeteren. Ruim 70 procent van de vrouwen doet dat al, terwijl slechts 57 procent van de mannen zich bezighoudt met het verbeteren van hun leefstijl om ziekte te voorkomen.

Volledig salaris

Ruim 30 procent van de werknemers verwacht een volledige loondoorbetaling tijdens de totale periode dat ze ziek zijn. 41 procent van de werknemers verwacht de volledige verzuimperiode uitbetaald te krijgen van de werkgever in plaats van een uitkeringsinstantie. Ouderen vinden dat vanzelfsprekender dan  jongeren.

Bron: Mercer (mercer.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen