< Terug naar overzicht

Website moet overstap naar hoger onderwijs succesvoller maken

De overgang van het secundair naar het hoger onderwijs verloopt niet altijd zoals verwacht. Gemiddeld de helft van de eerstejaars slaagt immers niet (volledig) in het eerste jaar. De Arteveldehogeschool lanceert daarom een website om de overstap succesvoller te maken.

De nieuwe site www.klaarvoorhogeronderwijs.be laat leerlingen hun eigen instapprofiel ontdekken en evalueren. De website wordt officieel gelanceerd tijdens een studiedag op 24 mei.

Naast intelligentie, vooropleiding, motivatie en persoonlijke omstandigheden, blijken ook een aantal algemene competenties van belang te zijn voor een succesvolle start in het hoger onderwijs, zoals studiekeuze-, leer-, taal-, en ICT-competenties.

De leraars secundair onderwijs, leerlingenbegeleiders, CLB-medewerkers en anderen kunnen de website als tool gebruiken om laatstejaars beter voor te bereiden op de stap naar hoger onderwijs.

De site laat de jongeren hun eigen instapprofiel ontdekken, hun competenties screenen op een breed aantal terreinen en hun pijnpunten in kaart brengen. Nadien zet de site hen op weg om bij te spijkeren waar nodig.

De jongeren gaan nooit alleen aan de slag, maar altijd in klasverband en/of met omkadering van hun leerkracht of begeleider. Het is immers de bedoeling dat aan vastgestelde pijnpunten ook remediƫring wordt gekoppeld.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen