< Terug naar overzicht

Website moet Franse en Waalse werknemers naar Vlaanderen lokken

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, UNIZO West-Vlaanderen en VDAB hebben een promotiesite ontwikkeld specifiek voor werkzoekenden uit Noord-Frankrijk en Wallonië. www.vouseteslesbienvenus.eu maakt Fransen en Walen bewust van het aantrekkelijke jobaanbod in West-Vlaanderen.

Sinds begin januari 2012 is het fiscale statuut voor grensarbeiders uitdovend. Het statuut was voor Noord-Fransen een financiële stimulans om in België te komen werken. Doordat ze hun belastingen betaalden in Frankrijk en hun bijdragen voor de sociale zekerheid in België, hielden ze netto meer over.

Veel West-Vlaamse bedrijven vrezen dat de stroom van Fransen richting België door het wegvallen van het statuut zal verminderen, wat een bedreiging is voor de economische groei in de provincie. Bovendien neemt de arbeidskrapte in de regio toe. Normaal werken er zo’n 7000 Noord-Fransen in de regio.

“Toch blijft het ook zonder fiscaal voordeel voor Noord-Fransen aantrekkelijk om bij ons te komen werken. Er is in West-Vlaanderen meer werk dan in Frankrijk en Wallonië, de lonen liggen hoger en Noord-Fransen betalen hun (lagere) bijdrage voor de sociale zekerheid in België.”

Om Noord-Franse werknemers te overtuigen, werkten Voka, UNIZO en VDAB een Franstalige website uit die de voordelen van het werken in onze regio in de kijker zet www.vouseteslesbienvenus.eu

De site wordt mee gefinancierd door het RESOC. In de toekomst moet de website uitmonden in een grensoverschrijdende promotietool die door de Vlaamse, Waalse en Franse diensten voor arbeidsmarktbemiddeling wordt beheerd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen